Från lördag till söndag har jag varit hos Eric och haft det roligt bland annat så var vi och shoppade, jätte kul var det. Sen när jag kom hem på söndagen så blev jag bemött av en VÄLDIGT glad Leo! Jag kom hem åt lite bytte om och gick en längre promenad med Leo. Det märks att jag inte hade varit hemma, Leo hade hur mycket energi som helst!! När jag kopplade lös honom sprang han allt vad han kunde till första träd och skvätte lite och sedan sprätte som en tok. Sen så gick vi vidare och Leo var överallt och ingenstans hur mycket energi som helst. Sen gick vi till konstgräsplanen där vi kastade boll och då fick Leo verkligen släppa loss och springa som en tok efter bollen, det tyckte han var skönt. Sen tränade vi lite tricks. Sen ser jag en gammal basketboll som säkert har legat utomhus ett bra tag, och då peppar jag upp Leo till att springa och ta den, och det gjorde han! Bara kastade sig på den och börja leka med den, jätte kul att se Leo som inte är så leksaks intresserad. Sen när vi skulle gå hem gick Leo lugnt och nöjt bredvid mig. När vi kommer in så blir det klo klippning, (inte kul tycker Leo) och efter det så blev det duschen för Leo. Han fick både schampo och balsam. Och nu är han len som en valp igen, skulle kunna ligga och klappa på honom hela dagen.
 
Idag så gick Leo och jag en lång promenad med Elin, Ruff och Enso vilket var jätte härligt med tanke på vädret. Det var sol men ganska kallt. Det var kul att se Leo att han uppskattar sällskapet när man är ute
 
Idag har Leo fått två lång promenader, en på morgonen med mamma och pappa och deras kompisar och deras hund. Sen efter lunchen gick vi en lång promenad och då fick Leo vara lös nästan hela promenaden och så hade han på sig sin fina Y-sele, det märks på Leo att han gillar att ha på sig sele. Sen gick vi till fotbolls planen och tränade fot. Och nu värmer vi alltid upp med den röda bollen som Leo har blivit helt tokig i! Vilket är jätte kul, nu brukar han även hoppa upp mot mig för att försöka få tag i bollen. Sen har Leo fått ett bättre fot gående, men det är mycket mera som vi ska fixa på det. Men det går framåt i alla fall. 

Video

1/12/2013

1 Comment

 
Idag har vi tränat lite agility, och det gick väll helt okej, han kan mycket bättre men när snön är borta ska jag försöka bygga ut agility banan lite mera. Se om jag kanske kan göra några hemma gjorda hinder med. Och sen lite annat vad vi har gjort underdagen.
 
Som vanligt så är det måndag igen, och det betyder hund träning på klubben. Och idag var vi ganska många vilket är kul! Men hela planen var täckt av is vilket var ganska jobbigt, men det fanns en plätt där det var is fritt som alla tränade på. Men det var kul att träffa alla igen och Leo verkade nöjd med att få åka dit och träna lite med alla andra hundarna. Men det var en ny hund där, en shelti hane som Leo hälsade på han biffade upp sig ganska mycket vilken sheltin gjorde med. Men sen släppt sheltin blicken från Leo och då var inte han intressant längre så då gick Leo till mig. Så träningen gick bra idag. Och efter träningen så åkte vi till farmor, Leos favorit ställe (bortsett från hemma) han bara älskar att få åka till farmors lägenhet och vara med henne och mig. Leo han har inget emot att bo i en lägenhet. Och nu ligger han trött i farmor säng. Både Leo och jag gillar att vara hemma hos farmor och det är ett plus för mig då jag slipper att åka bussen till skolan.
Picture
Innan vi åkte till klubben idag så stannade vi till vid sharpman för att köpa hund foder. Och nu har vi bytt från Ekanubaa till precept. Då Leo kliade sig lite oftare en vanligt när han åt ekanubaa, och jag har hört från många att precept är bra så nu testar vi det. Vi köpte bara en liten påse till att börja med för att se vad Leo tycker om det och jag kan säga att han ÄLSKAR det! Han bara kastade i sig maten som om han inte hade fått mat på en vecka, vilket är kul att se då Leo är lite små kräsen med fodret. Och sen köpte även jag en hurtta Y-sele till Leo, vilket jag kommer att använda lite då och då. Och Leo han trivs bra i sele med.

 
Ja som rubriken säger, "vart tog snön vägen?" Vi har bara lite snö där blåsten inte kommer åt. Det är både tråkigt och roligt. Men jag får tänka att nu kan jag ju göra saker som jag inte kunde när det var snö. Men idag så gick vi en lång promenad på min studiedag. Det var jätte skönt väder ute 0 grader, men som synd var så var det väldigt målnig ute så vissa bilder blev mindre bra. Men jag känner att jag börjar få kläm på mitt 50 mm objektiv. Och idag så var Leo väldigt duktig som inte sprang efter en hare som dök upp framför mig! Jag sa "STANNA! stanna!" och han stanna, men han hade en jätte upp spänd blick mot haren och bara "jag VILL, Jag VILL jaga den! Snälla!" Men han var jätte duktig och stannade kvar. Så en guld stjärna till Leo idag. Sen är det ju måndag idag och då blir det träning på klubben! Se hur det går nu när vi inte har varit där på 3 veckor, men kommer troligen att göra ett inlägg om det lite senare ikväll.
 
Vi gick upp tidigt ca kl 7 och sedan packa in allt i bilen och sen for vi iväg. Jag själv gillar inte direkt att åka bil så långt för jag får ont i nacken och baken. Och Leo är inte så super glad i att åka bil. Jag tror att Leo inte sover i bilen faktiskt för när vi skulle åka till sälen så satt Leo upp nästan hela vägen dit, och sen när vi kom fram så vart vi välkomnade av mormor och Sigge. Leo och Sigge blev glada när de fick träffa varandra. Ganska snart innan vi kom fram så gick jag en sväng med Leo. Det var mycket snö och fin utsikt. Men första dagen så var Leo helt slut, han bara låg och sov, troligen trött efter bil resan. Nästa dag så gick vi upp ganska tidigt och åt frukost och rastade Leo. Sen tog jag mamma och mormor en längre promenad med hundarna. Och under den promenaden hände det ganska mycket. När vi har gått en bit så ser vi hur en labbe kommer i full fart ut på vägen och mot oss! Jag tar Leo bakom mig och bara "EEEYYYH!!! GÅ! SPRING HEM MED DIG!!!" Men den lyssnade inte ett dyfft på mig. När den springer för bi mig så kastar sig Leo fram in i labben. Jag såg inte av vilken anledning, men labben var bara intresserad av Sigge. Och Sigge spänner upp sig och labben springer ett varv runt honom och sen hoppar in i Leo (av glädje) och då blev Sigger arg! Och sen när labben vänder sig om och hoppar upp i ansiktet på Sigge, då säger Sigge "RAAAAWWWRR!" Och lägger ner labben men som fortfarande viftar på svansen och Leo kommer in och börjar lukta på honom. Sen när matten kom fick vi reda på att labben  bara var 7 månader och hette Emil. Men allt gick bra och ingen blev skadad, bara att Sigge skulle visa vem som bestämde. Sen när vi kom in var hundarna lite små trötta efter promenaden men Leo var fortfarande sugen på att göra något så jag gick ut och tränade lite drag. Sen efter det så var Leo med trött. Och hela Sälen resan var väldigt kul.