Vissa torsdagar så är jag ledig från skolan och de dagarna är perfekta att plugga körkort, plugga eller hitta på roliga saker med Leo! Vilket jag oftast gör. Och idag så kom farmor med förslaget att vi skulle åka till Vadstena och gå en promenad, tycklinge promenaden gick vi. Jag är ju född i Vadstena och har bott där tills jag var 6 år. Men denna dag var jätte fin, soligt men ganska blåsigt. Men det är inget som Leo bryr sig om. Han tyckte att det var kul att gå en annorlunda promenad, det uppskattas alltid av honom. Och sen gick Leo lite på Vättern med. Men Leo blev väldigt smutsig efter denna promenad så det blev duschen för honom när vi kom hem. Men Leo gick faktiskt in frivilligt i duschen även fast den var på. Duktiga Leo :) 
 
Picture





Nu har det varit soligt och fint ute några dagar och idag tog jag fram kameran och fotade lite. Jätte kul var det! Leo var på toppen humör och ville verkligen vara framför kameran och visa hur fin han är. Idag hade vi 3 plus grader ute och det var väldigt skönt! Jag längtar till våren nu. Nu är faktiskt jag trött på snön och jag tror att Leo inte skulle ha något emot att snön försvinner även fast han älskar det. Och nu många bilder från promenaden! 

Drag

2/27/2013

0 Comments

 
Leo han ligger på bra i dragselen när vi är ute och springer. Vi springer nästan varje dag i veckan ca 4-5km. När vi har sprungit klart så tar jag av honom dragselen och då börjar han springa runt av lycka och han hämtar bollar och allt som man kastar ut till honom. Även fast han har sprungit i ca 5km så är han inte trött! Men efter vi har sprungit så tränar vi och leker. När vi kommer in så är jag väldigt trött och vi vilar lite sen är Leo väldigt hungrig så han får mat sen sover han som en stock tills det är dags för nästa promenad.
 
Picture
Idag kom leksaken som jag har skickat efter från Doggie-Zen. Jag tycker att den var mycket bra, behaglig storlek och bra längd på handtaget. Leo älskar att jaga, och han jagar allt från rådjur, hare och katt. Och då tänkte jag att Leo som inte alls är speciellt leksaks intresserad borde gilla en sådan leksak som man kan dra på marken och han får jaga. Och jag hade helt rätt! Leo är stört förtjust iden, han älskar att jaga den på marken och fånga den. Att kampa med den kanske inte var Leos grej, men han visar stort intresse för den vilket jag tycker är kul! 
Så som jag valde hur min skulle se ut var: Storlek: Medium Material: Kaninskinn Tillbehör: pip kuddar + långt handtag
länk till sidan: http://doggie-zen.shop.textalk.se/leksaker/elastisk-beloningskampis.html

Leksaken får 8/10 från mig och Leo.

Picture
Full fart efter den!
 
Picture
Sen när Anna-Karin hade åkt hem så gick jag och farmor en längre promenad med Leo inne i mjölby, då var Leo jätte duktig. Han gick bra i kopplet och var helt orörd av de nya öga ljudena. Och vädret var väldigt fint med och skönt att promenera i, det var ca fem minus ute.  Men Senare på kvällen så gick Leo och jag en ganska lång runda, då gick vi till mjölbys station och då när vi går under tunnel så åker det för bi ett tåg och det dönar till väldigt högt i tunneln där vi går, och Leo reagerade men ha släppte det lika snabbt som han reagerade så jag blev jätte glad att han inte blev rädd eller något när tåget susade förbi. Sen träffade vi en tollar på 10 år som hette Nemo och var kastrerad. Leo och han hälsade glatt på varandra och sen blev Leo väldigt på, och bara hängde i baken på honom och då bet han ifrån, men Leo hoppade undan snabbt och sen lika på igen! Men jag tror att Leo aldrig fattade att han var en hane. Leos beteende var väldigt likt då han hälsar på en ny tik. Så jag tror att han aldrig han att förstå att han egentligen var en hane. 

 
Picture
Idag så har vi varit på retriever utställning i mjölby, vilket alltid är kul att åka och kolla på alla hundar. Och alltid lika trevligt att träffa Anna-Karin och Dutch. Jag hade med mig Leo till utställningen som vanligt för att miljö träna honom. När vi kommer in till utsällningen så vill Leo att alla ske höra honom så han börjar att skälla. Jag säger till honom och han lugnar ned sig lite. Vi går bort till Anna-Karin där hon har bure med Dutch i, när vi kommer dit så börjar Leo verkligen gap-skälla! Det kvittade nästan hur mycket jag sa till honom, han skällde och gnällde lika mycket för det. Men då skulle Anna-Karin ut i ringen så då fick Leo sitta i Dutch bur. Leo såg väldigt fundersam ut då det var första gången han satt i en sådan bur. Men inte var han tyst för det, då kunde man tycka synd om sig själv tyckte Leo och låg och gnällde högre i buren. Men efter ett tag så gav han sig, men då skulle Dutch in i buren så då fick Leo gå ut. Jag gick bort från det stället buren var på och då lugnade Leo ned sig. Då kunde han lägga sig ned när jag sa till han. Men när vi står där så kommer det in en vit cairnterrier som Leo blir rasande på! Han skällde och morrade som en tok! Och då vände hon som hade cairnterrier och gick ut igen. Sen var det en tollare som låg i en bur och morrade som han retade upp sig på med. Sen köpte jag en dummie till Leo som vi ska börja träna med nu. Sen går jag tillbaka till Anna-Karin där buren står och då börjar Leo och tok skälla igen! Och jag undrade varför han just gör det där? Och då berättade Anna-Karin för mig att det var en som hade med sig en tik som hög löpte och hade sin bur med den tiken i en liten bit därifrån så inte konstigt att Leo blev tokig där. Men annars var han duktig när vi var där inne. Efter det så följde Anna-Karin och Dutch hem till farmor och fikade. När vi kommer in så får Leo och Dutch ett varsitt ben av farmor. Leo är inte så förtjust i ben men han tar emot det han får av farmor och lägger det på en matta och sedan går han till Dutch som morrar och vill ha sitt ben ifred! Leo verkade inte tillåta att Dutch gjorde så åt Leo, så Leo spände upp sig mer och mer och lutar spänt mot Dutch som står och morrar. Men sen tog Anna-Karin ifrån benet och då var allt okej igen. Men sen kastar sig Dutch i Leo's leksaks låda och börjar leka med Leo's leksaker. Och tydligen så vill Leo ha sina leksaker när någon annan hund har dem. Men då börjar Dutch att morra åt Leo och Leo spänner upp sig. Så en gång så rök dem ihop redigt bra, men ingen blev skadad och Leo fick en time out och fick vara i sovrummet. Men det är alltid kul att prata med Anna-Karin och hon har bra tips som man kan använda sig av. 

 
Idag har Leo och jag åkt in till farmor. (vårat favorit ställe) Mot kvällen så gick Leo och jag en lång stads promenad, det var inte så jätte mycket trafik men ganska mycket. Leo var jätte duktig, det var mycket konstiga ljud som kom från bilar m.m. Han gick lugnt och luktade och verkade inte störa sig alls på bilarna. Det gick förbi en heldel människor med och Leo han bara kollar på dem och vädrar av dem i luften tror jag, men han har inga funderingar på att gå till dem och hälsa. Det tycker jag är skönt att man inte har en hund som vill vara kompis med allt och alla. Sen när vi går förbi kyrkan så går kyrkklockorna igång och Leo bara kollade på kyrkan som "Kan ett hus låta sådär?" Då blev han lite osäker och sänkte svansen ett tag, men när vi hade kommit en liten bit ifrån så började han höja upp svansen igen. Men då tyckte jag att vi kunde vända så att han blir van vid det ljudet. Så det gjorde vi, när vi kom närmare igen så började han sänka svansen lite igen. Men ganska snart så började han höja upp svansen igen och när han slappnade av igen så slutade kyrkklockorna. Vilket kändes jätte bra för då kan man säga att Leo "van". Sedan gick vi hem och Leo fick mat och nu ligger han trött i sängen. 

Bilderna är då Leo var foto modell i soffan.