Picture
Efter frukosten fick Leo sitt påsk ägg och i det låg det en räv med två pip kuddar i. Och ett tuggben med pizza smak. Räven var super rolig tycker Leo han älskar att pipa med den så högt och så snabbt som möjligt. Och den är jätte rolig att träna apportering med vilket som var tanken när jag köpte den. Så idag har vi tränat apportering med den. Och det tyckte Leo verkligen var roligt. Så apportering med hans djur leksaker ska vi jobba mycket med. Och då kanske Leo tycker att det blir ännu roligare med. 

Picture
Sen när vi gick in så fick Leo sitt ben med pizza smak. Och Leo som inte är så glad i tuggben tyckte faktiskt att det smakade helt okej, han låg och slickade på det ett tag och sen bestämde han sig för att börja gnaga på det. Han åt upp ungefär halva benet sen gömde han resten bakom gardinen, så vi får se om det slutar med att vi tar bort det eller om Leo bestämmer sig någon dag för att han vill ha mera utav benet. Sen på efter middagen så åkte vi hem till mormor och morfar och åt påskmiddag där. Det var väldigt god mat och Leo fick träffa sin kompis rottwilern Sigge. Dem funkar bra ihop och dem umgås fint med varandra. 

Lite gått och blandar från idag! :)
 
Picture
Nu när snön börjar försvinna så tänkte jag dra igång med dummy söket igen. Det var ett tag sedan nu vi tränade det men Leo kom snabbt in i det igen och det gick mycket bra. Det är bara att vi måste träna mera på att han ska förstå att han ska ut och leta efter en till dummy efter han har hittat den första. Sen så följde Tussan med ut och var störnings moment men Leo brydde sig inte om henne när han sprang och letade efter dummyn. Sen kastade jag bara dummysarna ute på snön så Leo bara fick hämta dem och av någon anledning så tyckte Leo att det var jätte skoj att hämta dem i snön. 

 
Idag åkte jag och mamma till netonnet där jag köpte ett nikon 35mm objektiv. När jag kom hem så blev jag bemött av en väldigt glad Leo med mycket energi! Jag tog med mig kameran så gick vi på en lång promenad och jag kan säga att jag snabbt fastnade för det nya objektivet super bra!!! Och under promenaden var Leo jätte duktig, han lyssnade super på mig och var väldigt samarbetes villig. Det var någon gång ibland han stannade och luktade på något så att han inte lyssnade men han kom ganska snabbt ändå. Sen var Leo snö tokig idag, vanligt vis brukar inte Leo tycka om när man kastar snö, men idag hoppade han som en tok efter det. Och sen avslutade vi promenaden med att kasta pinne vilket Leo tyckte var väldigt kul. 
 
Jag som trodde att det skulle vara det perfekta fotovädret för att gå ut i skogen hemma hos farmor och fota. Solen sken och det var ganska varmt ute. Men när vi kommer till skogen så är det bara skugga, det är en tät och fin skog tycker jag men det var inget bra att fota i så det var väldigt få bilder som blev bra.
 
 
När vi var ute och gick längst bäcken så hoppade Leo över bäcken för att han såg något intressant i vattnet. Och han går ut på isen som håller för honom, sen sträcker han på sig för att nosa på föremålet i vattnet och ja, då höll inte isen för honom. Han trillade ned i vattnet men ingen panik eller något. Han gick lugnt upp ur vattnet inget brotom alls och sen skakade han av sig allt vatten och kollade på mig glatt och fick sitt typiska tok-spel då han springer som en tok. Så det verkade som om han tyckte att det var kul! Och det dröjde inte länge innan han var ute på ny is vid bäcken.
 
Idag följde jag och Leo med farmor och Frida till Norrköping där vi gick på grizzly zoo och köpte hurtta halsband och koppel. Jag gillar det starkt och Leo njuter i sitt nya halsband.
 
(Iphone filmat)
Leo tycker inte om att kampa med leksaker alls! Men Fridas vante det är andra saker det! 
 
Picture
Idag så vaknade jag 9:35 och behövde gå på toa, och ja såklart när jag gick upp så ville Leo med gå på toa. Så då gick vi våran morgon promenad på ca 15 min. När vi kommer in så vill Leo ha frukost vilket han fick sedan vilade vi. Sen framåt efter middagen så tänkte jag att vi skulle gå våran långpromenad vilket vi gjorde. Men på vägen dit så ser jag att pappa och Frida tränar fotboll på konstgräsplanen så jag kopplar lös Leo och han springer och hälsar glatt på dem och sen kommer han till mig. Vi tränar lite på fotbolls planen då pappa och Frida tränar fotboll (bra störning). Leo lyssnade super fint på mig och gjorde det jag sa till honom. Sen så bestämde jag mig för att vi skulle gå vidare, och då börjar Leo lukta på något och jag säger att han ska komma till mig. Men istället för att springa till mig så börjar han spåra som en tok! Han springer och spårar för allt han kan och lyssnar inte alls på mig! Han sprang ifrån mig så att han försvann i kanske 6 sekunder. När jag fick tag på honom fick han en redig upp-sträckning av mig, för så gör man inte! Då kopplade jag honom och då går Leo antingen bredvid mig eller bakom och går hur lugnt och fint som helst. När han hade gjort det ett tag så kopplade jag lös honom och berömde honom. Då gick han omkring nöjt och lyssnade super på mig, vi tränade att han skulle gå balans på stockar och klättra på stenar. Det tycker Leo är väldigt kul och han var duktig. Sen går vi vidare, och då ser jag hur Leo börjar vädra i luften och börjar springa ifrån mig igen!! Jag säger till honom "NEJ! Sluta LEO! kom HIT!!" och han stanna och kom till mig. Då väljer jag att koppla honom för jag tänkte att det kanske var rådjur där framme eller så. Men då ser jag att det är den äldre damen med sina två schäfer korsningar, och hon har dem lösa. Jag byter håll för jag vet att hon inte har någon vidare koll på sina hundar. Sen var det inget mera med det. När vi kommer tillbaka till det stället där Leo spåra och sprang ifrån mig så skulle jag se om han ville göra samma sak igen. Men han körde inte ens ner näsan i backen då. Inte ett dugg intresserad av att nosa där. Men pappa och Frida var kvar på fotbolls planen och tränade så jag tränade lite med Leo där då dem stör. Och Leo var jätte duktig, fokus på mig och lyssnade fint! Sen skulle jag sparka iväg en boll till Frida, och jag sa till Leo att han skulle ligga ned och stanna, jag lägger upp bollen tar sats och sparkar iväg den. Och Leo ligger kvar! Jätte duktig var han.

Sen när vi kommer in så var det dags för det VÄRSTA som Leo vet......klo klippning! När den kommer fram så vill Leo gärna smyga där ifrån, men idag gick det snabbt och bra. Sen efter det så blev det duschen för Leo och ja, ni ser så olycklig han ser ut. Men jag tror nog att han skulle välja duschen framför klo klippning. Men Leo han går in i duschen när jag säger till han och han är lugn i duschen vilket är skönt!