Efter två dagar med skit väder blev det äntligen bra väder! Det var jätte skönt att vara ute solen sken, det var ca -3, ingen blåst och knappt ett moln på himmelen. Då passade jag på att fota med mitt nya objektiv, och Leo fick vara fin och ha på sig sin scarf. Vi gick till en av Leos favorit ställen den stora hästhagen, där får han nästan alltid vara lös och han älskar att springa runt där. Men det är helt omöjligt att gå där utan att se ett ända vilt! Det rör sig väldigt mycket med hare och rådjur där. Idag så springer Leo mot en liten dunge och så ser jag hur något stort reser sig upp och springer iväg snabbt! Och det var ett rådjur, men som tur var såg Leo inte det och jag sa att han skulle stanna vilket han gjorde. Sen gick vi vidare och Leo har lyssnat galant på mig idag. Han var till och med på sådant bus humör så han hoppade på mig så då busade jag upp han ännu mera och då fick han tok spelet och springer allt vad han har runt mig och runt träd och allt. Det är alltid lika kul att se då han gör det av extrem lycka och glädje. Sen så fick min trevliga vän Johanna redigera några bilder som jag tog idag. Och jag kan säga att hon är super duktig! Man blir alltid nöjd med resultatet! 
Här är lite bilder från idag.
Picture
Fota: Martin Redigering: Johanna
Picture
Foto: Martin Redigering: Johanna
Picture
Foto: Martin Redigering: Johanna
 
Picture
Tack så mycket för det fina jul kortet! Hoppas att vi ses snart igen :)
 
Dagen efter julafton hade jag hoppas på bra väder så att jag kunde gå ut och fota med mitt nya kamera objektiv. Men nej! Då regnade det och snö och var mulet, men vi åkte hem till farmor och där ville jag gå till en fin skog och fota i skit vädret. Men det var en dålig idé snön var väldigt hög och jobbig att ta sig fram i, efter ett tag gav jag upp och vi gick in. Jag hoppades på bättre väder nästa dag men nej! Idag så har det bara regnat. SÅ nu hoppas jag på bättre väder imorgon!! Men lite bilder har jag fått ihop i alla fall .
 
Då var Julen avklarad och jag kan säga det att det har varit väldigt underbar dag, bortsett från att Frida svimma på morgonen men hon blev bra så fort efter hon hade spytt på köksgolvet (eeeuuuwwh). Sen på eftermiddagen så kom min faster och farmor och Leo blir som en tok när han får träffa farmor. sen framåt kvällen så åt vi god jul mat och straxt efter det blev det att öppna jul klapparna. Och jag fick precis det jag hade önskat mig ett 50 mm objektiv! Jätte glad är jag. Och det har jag börjat öva med nu inne lite, bilderna blev inte så bra då det dels är inne och jag är lite ovan. Men det var ett mycket bra objektiv och jag är väldigt nöjd. Sen fick Leo massor av jul klappar, och jag kan säga det att kråkan som han fick av mig blev snabbt en favvis. 
 
Picture
Idag på Leos och min promenad så gick vi till den stora häst hagen. Leo gillar verkligen att gå där, men när vi kommer det så blir han som värsta jakt hunden! Han springer om kring och spårar. Det rör sig väldigt mycket vilt där och mest hare och rådjur. När Leo börjar spåra något så säger jag "nej!" då slutar han men då försöker han hitta ett annat spår. Sen efter vi hade gott en liten bit så börjar Leo springa allt vad han har uppåt i hagen och då ser jag att det kommer ett rådjur där som Leo springer efter! Och när han kommer upp i fart så är han så gott som döv. Men lika snabbt som han försvinner så kommer han tillbaka. Leo har inte en chans att springa ikapp ett vilt i snön. Men på så vis är han duktig att han kommer till baka. Jag berömde honom sen blev det kopplet ett litet tag och då med väldigt stränga regler! Efter ett tag så tror jag Leo förstod att jag var lite sur på honom så då kopplade jag lös honom och då gick han bakom mig lugnt och fint. Och när han försökte spåra igen då sa jag "NEJ! kom hit" och då lyssnade han direkt. Sen var han duktig resten av promenaden. 


Drag

12/22/2012

0 Comments

 
På sthlm hund mässa så hittade ju Tove ett ställe där de sålde drag selar och jag har alltid varit små intresserad av drag. Så då slog jag till direkt! Och efter sthlm resan så har jag tränat lite drag varje dag. Leo han är lite ljudkänslig och ogillar skrammel ljudet som kommer bakom honom ibland när han drar. Men det blir bara bättre för varje dag som går och han börjar förstå mer och mer hur han ska göra. Jag har tränat på att han ska dra våran snowracer eller våran pulka med lite tyngd i. Han orkar lätt den vikten som jag har i pulkan nu, dock vet jag inte hur mycket det är men jag skulle gissa på ca 6 kg. Så snart ska jag öka den vikten. Och idag så tvekade han inte på att dra, i början så stannade han upp för att det tog stopp men nu börjar han nästan dra direkt.
 
Reaktionen blev inte som vi hade förväntat oss när de såg vara andra, men vad kan man säga, syskon kärlek. Men sen när vi kom fram till rasthagen så lugnade allt ner sig. Men de försökte fortfarande att små mucka med varandra. Men det är väll sånt bröder gör? 
(ursäkta de suddiga och de skakiga delarna i videon, jag håller på att lär mig filmkameran så
 
På söndagen så blev det hund bus då Elin och Olle kom, fast den första reaktionen blev inte som vi hade förväntat oss men, men syskon kärlek. Vi gick en sväng och hittade faktiskt till en rast plats och där släppte vi dem. Till en början så gick dem bara var och en för sig själva och luktade runt men sen, då släppte dem loss och bråkade och busade. Det var mycket dominas i det hela men fortfarande på en okej nivå. Dem hade kul tillsammans. Jag har även filmat en hel del och det kommer att komma en film på Leo och Olle så håll utkik här efter den videon. 
Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen Elin och Olle! 
 
Picture
På fredagen efter skolan så gick jag och Tove hem till farmor, och där blev vi bemötta av en glad Leo! Sen så åkte vi hem till mig en snabbis för att hämta lite packning och efter det hämtade vi Frida vid hennes skola. Sen var det full fart mot sthlm. Vi hade den mesta packningen där bak i bilen så Leo fick sitta i baksätet med Tove och mig, vilket han inte direkt deppade över. Men Leo blev snabbt ganska uttråkad och bestämde sig för att vila. Då kållade jag och Tove på madagascar 3 i bilen. När filmen var slut så började även Tove och jag bli uttråkade. Vi stannade vid något rast plats för att sträcka på benen och gå på toaletten. Sedan vidare mot sthlm. Sen skulle vi in i sthlm för att hämta nyckel till lägenheten som min faster har vilket var lättare sagt än gjort. Det var dels inte lätt att hitta dig med bild och inte lätt att köra inne i sthlm häller. Men efter många om och men lyckades vi få tag på nyckeln och åkte hem till min faster. När vi kom fram var det mörkt och så blåste det ganska mycket. Men vi bestämde oss för att rasta Leo nästan direkt när vi kom dit. Och givet vis är det några idioter som skjuter raketer och Leo blir rädd och bara dra för att han vill in. Och det hände varje gång vi var ute på kvällen så det var inte alls kul! Så Leo tycker inte om sthlm på nätterna. Så nu framöver ska jag försöka träna bort hans skott rädsla. Men sen på lördagen så var det ju sthlm hund mässa! Vilket var jätte kul att vara på, första gången för mig och självklart så var min bästa vän Tove med. Det var jätte kul att se alla hundar och jag tror att Tove uppskattade att få se så många pinchrar. Jag träffade även mycket trevligt folk och jag höll mest till vid tollar ringen. Sen får jag tacka min bästaste vän att hon hittade ett ställe där dem sålde drag selar så jag blev helt till mig och köpte en och den passar Leo med! (bilder på det kommer) Sen den mesta tiden där så var vi med Elin. Det var en super rolig dag och jag kommer absolut försöka åka på det nästa år igen!

(lite bilder från tollar ringen på sthlm hund mässa)

 
Jag och Leo har varit hemma hos farmor. Och när vi var ute på en kvälls promenad så ser jag att en tant med sin jack russel är på väg ut genom lägenhets porten, jag tänkte inte mer på det. Men sen hör jag hur porten öppnas och hur jack russel springer ut och matten ropar "NEJ!" och då ser jag att hennes hund är lös och springer mot Leo och morrar och skäller! Men Leo reagerade med dominans/ aggressivitet och Leo har svansen högt, öronen fram och reser ragg och springer fram allt vad han kan mot jack russeln. Då när jag såg att hennes hund var lös så struntade jag i att hålla tillbaka Leo för då skulle den hunden kunna attackera Leo. Men Leo rusar fram mot jacken som är på väg mot honom, men den som stannar upp först är jacken och Leo står jätte dominant och kollar ner på jacken som står och morrar lågt hela tiden. Men jacken vänder bort blicken från Leo när detta händer, jacken morrar fortfarande men börjar undvika kontakt med Leo. Jackens matte kommer fram och säger "NEJ! SLUTA, KOM HIT, HIT SA JAG!" Men jag tror att jacken insåg att han var chanslös mot Leo så han går sakta till matten som står en meter ifrån. Men sen när matten hade kopplat jacken så började han göra ut fall igen och då blev Leo helt rasande! Hon berättade att Jacken slet sig hur halsbandet när hon öppnade dörren så det var därför han var lös. Men ingen blev skadad utan det var bara mycket "skit snack" på jacken.

Jag tyckte att jag gjorde rätt, vad tycker ni?